Pages

RSS

< Nasi pulut daun pisang >

Bahan-bahan


  1. Beras pulut
  2. Kelapa parut
  3. Garam
  4. Daun pisang

Cara-cara

 1. Parut kelapa tua.
 











2. Rendamkan beras pulut sehingga kembang.

3. Gaulkan kelapa parut bersama beras pulut dan masukkan garam secukup rasa.

 
4. Bungkus bahan-bahan tadi di dalam daun pisang.











 
5. Setelah selesai semuanya dibungkus, masukkan ke dalam periuk pengukus dan tunggu sehingga nasi masak. (30-45 minit)












 
6. Sedia untuk dihidang.


















 

7. Nak sedap lagi, makan bersama lauk.(Macam kat bawah ni, ayam kicap. ^,^ )














~ Selamat mencuba~

By,
My mom.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment